چاپ کردن این صفحه

شناسایی دقیق‌تر نخبگان قرآنی بر مبنای آیین‌نامه جدید بنیاد ملی نخبگان

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، نشست صمیمانه آریا الستی، معاون فرهنگی بنیاد ملی نخبگان با اصحاب رسانه امروز، 18 شهریورماه در ساختمان معاونت علمی ـ فناوری نهاد ریاست جمهوری برگزار شد.

وی در پاسخ به خبرنگار ایکنا در خصوص جایگاهی که برای فعالان قرآنی در سند ملی نخبگان در نظر گرفته شده و همچنین تغییراتی که در همین رابطه به تازگی در آیین‌ مورد تغییر در آیین‌نامه بنیاد ملی اعمال شده است، گفت: ترویج فرهنگ انس با قرآن بین نخبگان و اجتماعی نخبگانی در این سند ذکر شده است. بر همین مبنا آیین‌نامه قبلی عوض شد، در آیین‌نامه جدید مطابق نظر مسئولان بنیاد، شرایط جدیدی اضافه شد؛ از جمله شرایطی غیر از قرائت و حفظ قرآن.

وی افزود: در آیین‌نامه جدید، پژوهش‌های قرآنی نیز لحاظ شده است. در آیین‌نامه قبلی فردی که 30 سال سابقه آموزش قرآن داشت و بسیاری از قراء و حافظان قرآن شاگرد ایشان بودند، جزو نخبگان به حساب نمی‌آمد. شرایط حفظ و قرائت کماکان وجود دارد و امتیاز هم دارد، با این شیوه جدید افراد دیگری که بتوانند فعالیت‌های قرآنی داشته باشند پیش‌بینی شده‌اند و صرفاً نخبگان قرآنی به حوزه برندگان قرآنی اختصاص پیدا نمی‌کند. الان از حالت برندگان قرآنی به حالت نخبگان قرآنی درآمده است.

الستی همچنین در پاسخ به این سؤال که آیا با این آیین‌نامه جدید، کسی حائز شرایط نخبگی قرآنی شده است؟ گفت: این آیین‌نامه چون اخیراً ابلاغ شده، هنوز فردی مشخص نیست. مسئولان بنیاد به دنبال تشکیل کارگروه‌هایش هستند. کارگروه شناسایی‌اش در معاونت فرهنگی بنیاد است، ولی بقیه کارهایش مربوط به معاونت فرهنگی نیست. بر مبنای آیین‌نامه جدید یکسری فعالیت‌هایی برای شناسایی نخبگان قرآنی انجام می‌دهیم.