• تـازه هـا
  • آموزش قرآن
  • پربازدید

نسیم حکمت،استادمفسر دکترمحمدعلی انصاری-بارگزاری26

دریافت فایل صوتی

حجم: 2.3 MB

زمان: 13 دقیقه

بیشتر...

خطبه صد و پنجاه و هفت، بخش سوم

 

یَذْهَبُ الْیَوْمُ بِمَا فِیهِ، وَ یَجِیءُ الْغَدُ

بیشتر...

خطبه صد و چهل و دو، بخش دوم

 

فَمَنْ آتَاهُ اللهُ مَالاً فَلْیَصِلْ بِهِ الْقَرَابَةَ،

بیشتر...

تفسیر سوره مبارکه فرقان، بخش سوم، حجت الاسلام

شرح آیات 24 لغایت 39 سوره مبارکه فرقان

جلسه 15

جلسه 16

بیشتر...

خطبه صد و پنجاه و سه، بخش اول

 

وَ هُوَ فِی مُهْلَة مِنَ اللّهِ یَهْوِی مَعَ

بیشتر...

آمار بازدید

-
بازدید امروز
بازدید دیروز
کل بازدیدها
10781
78386
151621472
اوقات شرعی

معصیت و گناه، خلاف عقلانیت است

مفسر قرآن کریم با بیان اینکه کسی که مردم را به خیر و دین دعوت کند، ولی خودش عمل نکند، عاقل نیست، گفت: انسان عاقل مرتکب معصیت و گناه نمی‌شود.

به گزارش خبرنگار ایکنا؛ آیت‌الله‌العظمی عبدالله جوادی آملی امروز ۱۹ اسفند در ادامه جلسات تفسیری خود با اشاره به تعبیر «یا ایها...» در قرآن گفت: این تعبیر در  قرآن چندین بخش است، برخی خطاب به بشر است و برخی نیز خطاب به مومنان بیان شده است و بر عبرت گرفتن و تفکر و ... تاکید شده است.

وی افزود: فرموده شما وقتی مومن هستی باید برابر با ایمان خودتان عمل کنید؛ چرا می‌گوئید ما حاضریم دین و نظام را یاری کرده و فلان کار خیر را انجام دهیم ولی یا کلا و یا بعضا آن را ترک می‌کنید؛ این ترک وعده با ایمان سازگار نیست که البته با نفاق هم فرق دارد.

این مفسر قرآن عنوان کرد: نفاق، کفر مستقر و غده بدخیمی در درون انسان است؛ لذا فعل و قول فرد و جلوت و خلوت او تفاوت دارد و نتیجه کارش درک اسفل من النار است ولی افراد ضعیف‌الایمان دلشان می‌خواهد در کار خیر شرکت کنند ولی گاهی ضعیف و مختصر انجام می‌دهند که این اراده ضعیف با ایمان سازگار نیست.

این مفسر اظهار کرد: خلف وعده، نه تنها به لحاظ اخلاقی پذیرفته نیست بلکه حکم فقهی نیز آن را ممنوع می‌داند.

این مرجع تقلید با بیان اینکه کسی که مردم را به خیر و دین دعوت کند ولی خودش عمل نکند، عاقل نیست تصریح کرد: علم، مطلوب به ذات نیست بلکه نردبان خوبی برای عاقل شدن است؛ عقلی که انسان را به سمت بهشت پیش می‌برد. علم همانند شمشیرسازی است که روزانه شمشیر می‌سازد ولی خودش به جبهه نمی رود، پس علم برای مقدمه، خوب است ولی باید وسیله برای ارتقاء معنوی و تکامل باشد.

آیت الله جوادی آملی با بیان اینکه هیچ عاقلی خلاف و معصیت نمی‌کند تصریح کرد: باید شهوت و هوای نفس را با نیروی عقل کنترل کنیم؛ گفته شده که نواسی را خدا می‌بخشد ولی کسی که تناسی کند مورد بخشش قرار نمی‌گیرد.

وی همچنین در بخش دیگری گفت:  ضلال ابتدایی در مورد خدا راه ندارد ولی هدایت ابتدایی فراوان است و اگر کسی برابر هدایت ابتدایی عملکرد، زادتهم هدی و زادتهم ایمانا می‌شود و هدایت‌های پاداشی دریافت خواهد کرد.

آیت‌الله جوادی آملی تاکید کرد: اگر کودک یک لحظه رها شود می‌افتد و ما هم از کودک ضعیفتر  هستیم و محتاج خداوند بنابراین اگر خدا بر روی کسی رحمت خود را ببندد بیچاره می‌شود ولی کسی که عمل به دستورات خدا کند مرتب باران و نعمت و رزق بر او وارد می‌شود.

................................

منبع

aparat aparat telegram instagram این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید instagram instagram

فروشگاه و معرفی آثار استاد دکترمحمد علی انصاری