• تـازه هـا
  • آموزش قرآن
  • پربازدید

كرامت انسان و انسان كامل در عرفان

درباره انسان و كمالات انسانى او تفسيرهاى متفاوتى در مكتب

بیشتر...

تفسیر سوره مبارکه احزاب آیات 38-39،آیت الله مکارم

دریافت فایل

حجم: 8 MB

زمان: 25 دقیقه

بیشتر...

احسن الاحوال جامعه، آیت الله جوادی آملی

دریافت فایل

حجم: 3 MB

زمان: 7 دقیقه

بیشتر...

داستان شگفت انگیز «عُزَیْر»

شرح آیه 259 سوره مبارکه بقره

259- أَوْ كَالَّذِي مَرَّ

بیشتر...

شهید سید حسن شیرازی

شهید سید حسن شیرازی
موطن: نجف اشرف
نام پدر : حاج

بیشتر...

آمار بازدید

-
بازدید امروز
بازدید دیروز
کل بازدیدها
23471
80916
152289814
اوقات شرعی

نفاق و دوری از قرآن مهمترین دلیل افول و سقوط جامعه دینی است

حجت الاسلام والمسلمین رفیعی گفت: نفاق از جمله عوامل مهم برای سقوط جامعه دینی است، در قرآن آیات زیادی درباره منافقان مطرح شده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی دوشنبه شب به مناسبت شهات حضرت زهرا(س) که در حسینیه امام خمینی(ره) و با حضور رهبر معظم انقلاب برگزار شد، درباره اهمیت مطالعه تاریخ، اظهار داشت: علت مراجعه به تاریخ اسلام در 14 قرن پیش و طرح مسائل مربوط به غدیر، کربلا یا شهادت حضرت زهرا(س) آگاهی و درس گرفتن از تاریخ برای امروز است.

وی با استناد به روایت امیرمومنان امام علی(ع) که خطاب به فرزند خود امام حسن(ع) می‌فرمایند من عمر کوتاهی داشتم اما شرح حال گذشتگان را دیدم گویا که با آنها زندگی کردم، عنوان کرد: مطالعه تاریخ قلب را محکم، حقیقت را آشکار کرده و به انسان آگاهی و موعظه می‌دهد، کما اینکه بخش زیادی از قرآن کریم هم به تاریخ پیامبران می‌پردازد که انسان‌ها در همه عصرها را موعظه دهد.

حجت الاسلام والمسلمین رفیعی درباره علل افول و سقوط جامعه دینی، بیان داشت: نفاق از جمله عوامل مهم برای سقوط جامعه دینی است چراکه منافق در چهره ارزشی ظاهر می‌شود از نظر پیامبر(ص) خطر منافق از خطر کافران بیشتر است.

استاد حوزه علمیه با بیان اینکه در قرآن آیات زیادی درباره منافقان مطرح شده است، اظهار  داشت: منافقان چنان در جامعه دینی نفوذ دارند که بر اساس آیات قرآن حتی در اطراف پیامبر(ص) نیز هستند و به سادگی شناخته نمی‌شوند.

وی با بیان اینکه نفاق در بخش‌های مختلف اخلاقی، اعتقادی و زبانی نمود پیدا می‌کند و هر کدام درجاتی دارد، گفت: منافقان انسان‌هایی دروغگو، بدقول و خائن به امانت هستند.

حجت الاسلام والمسلمین رفیعی با اشاره به عامل دیگر سقوط جامعه دینی، عنوان کرد: دوری از قرآن عامل مهم دیگری برای فراموش کردن ارزش‌های دینی و سقوط جامعه است، در حالیکه ما باید همواره ابعاد مختلف زندگی فردی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی خود را به قرآن عرضه کنیم.

استاد حوزه علمیه افزود: اگر پس از پیامبر(ص) جامعه اسلامی به قرآن پشت نکرده و به آن عمل می‌کرد بنی امیه و بنی عباس به مدت 7 قرن حکومت ظالمانه را نداشتند، متاسفانه مردم در عصرهای مختلف همواره نسبت به قرآن سستی دارند.

وی با اشاره به عامل دیگر سقوط جامعه دینی، ابراز کرد: از جمله عوامل سقوط جامعه دینی شکستن حرمت پیامبر(ص) بود که گفتار و دستورات ایشان را عملی نکردند، به محض اینکه پیامبر(ص) رحلت فرمودند حرمت اهل بیت ایشان را با کنار زدن ولایت امیرمومنان امام علی(ع) و به شهادت رساندن دخترشان حضرت زهرا(س)، شکستند، در حالیکه همه آنها نسبت به غدیر آگاهی داشتند.

حجت الاسلام والمسلمین رفیعی در پایان با اشاره به عامل دیگر سقوط جامعه دینی، خاطرنشان کرد: شیطان هم از دیگر عوامل سقوط جامعه اسلامی است که از طریق شهوت، ثروت و غضب وارد عمل می‌شود.

..........................

منبع

aparat aparat telegram instagram این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید instagram instagram

فروشگاه و معرفی آثار استاد دکترمحمد علی انصاری