• تـازه هـا
  • آموزش قرآن
  • پربازدید

شرح نهج البلاغه (خطبه اول بخش پنجم)، آیت الله

ثُمَّ اَنشَاَ ـ سُبْحانَهُ ـ فَتْقَ الاَجواءِ وَ شَقَّ

بیشتر...

خرافه گویی و شرافت، آیت الله العظمی مظاهری،

دریافت فایل
زمان: 57 دقیقه
بیشتر...

برکت صلوات و سودش، برای آنان که صلوات میفرستند

صحیفه سجادیه - دعای شماره ۴۵ - فراز ۵۶

اللَّهُمَّ صَلِّ

بیشتر...

قرآن و جامعه‌پذيرى

 

انسان موجودى است اجتماعى، به دليل اين ويژگى‌ها كه در

بیشتر...

فصل‌نامه قرآن، فرهنگ و تمدن

دریافت مقاله + PDF

فصل نامه علمـی «قرآن، فرهنگ و تمدن»

بیشتر...

آمار بازدید

-
بازدید امروز
بازدید دیروز
کل بازدیدها
30331
37756
151703545
اوقات شرعی

گناه چهره باطنی انسان را به صورت حیوان در می‌آورد

مفسر قرآن کریم با بیان اینکه گناه چهره باطنی انسان را به صورت حیوان در می‌آورد، گفت: خطرناک‌ترین موانع فلاح و رستگاری تدسیس نفس است که با انجام اعمال ناشایست بوجود می‌آید.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، آیت الله محمد محمدی ری شهری تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) و مفسرقرآن کریم، یکشنبه شب در جلسه تفسیر آیه پنجم سوره مبارکه بقره که در مصلی بزرگ شهرری برگزار شد، اظهار داشت: انسان‌ها در عالم دنیا صاحب دو چهره باطنی و ظاهری هستند.

وی افزود: خالق چهره ظاهری انسان‌ها خداوند متعال است و آدمی در چگونگی آن نقشی ندارد اما چهره باطنی مخلوق اعمالی است که انسان انجام می‌دهد و انسان با چشم دنیایی قادر به دیدن چهره باطنی نیست.

آیت الله محمدی ری شهری درباره تفاوت تهذیب و تدسیس نفس ابراز کرد: انسان با تهذیب نفس چهره باطنی را زیبا و با تدسیس نفس صورت پنهان خود را به صورت حیوان در می‌آورد بنابراین خطرناک‌ترین موانع فلاح و رستگاری تدسیس نفس است که با انجام اعمال ناشایست بوجود می‌آید.

تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) با استناد به روایتی از امیرمومنان علی(ع) که فرمودند: بدبخت‌ترین انسان‌ها کسانی هستند که عادت بد آنها را رها نمی‌کند، ابراز کرد: خطرناک‌ترین موانع سعادت انسان آن است که فرد به انجام گناه عادت کند.

این مفسر قرآن کریم ادامه داد: زمانی که انسان به گناه عادت کند چهره باطنی او به صورت حیوان مشاهده می‌شود. امیرمومنان علی(ع) در کتاب نورانی نهج البلاغه می‌فرمایند: چهره برخی را که نگاه می‌کنید انسان است اما اگر کسی چشم باطن داشته باشد خواهد دید که آنان حیوان و میت‌های زنده‌ است.

نماینده مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه اگر انسان به انجام گناه عادت کند انسانیت در وجود او نابود می‌شود، گفت: چهره باطنی را خود انسان خلق می‌کند و در قیامت آن چهره باطنی ظاهر خواهد شد طبق صریح روایات؛ انسان‌های متکبر در قیامت همانند مورچه زیر پای مردم خرد می‌شوند.

این استاد درس اخلاق ادامه داد: بنابراین گناه ضمیر انسان را آلوده کرده و چهره باطنی او را به صورت حیوان تبدیل می‌کند.

.........................

منبع

aparat aparat telegram instagram این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید instagram instagram

فروشگاه و معرفی آثار استاد دکترمحمد علی انصاری